tiistai 10. syyskuuta 2013

Yritän yhä...

...ylläpitää rivakkaa päivitystahtia Veijareiden kanssa, jotta saavutettaisiin nykytilannetta enemmän. Siispä uusi osa, lukekaa:

Aiemmat osat.

OSA 11: Kaksoskakkua


Klaara otti lehmän neuvoista oppia ja päätti, ettei ollut yksin syyllinen hänen ja Kaapon tilanteeseen. Mies oli suuttunut tyhjästä eikä Klaara ollut tehnyt mitään väärää. Useamman päivän vihanpidon ja mykkäkoulun jälkeen Klaaraa kuitenkin alkoi mietityttää tilanne. Olisi kurjaa, jos hänen ja Kaapon suhde päättyisi väärinkäsityksen vuoksi. Ja mun täytyy tähän loppuun vielä ihmetellä, kun välillä simit asettaa valmisateriat pöydälle tuolleen vinosti, miksihän? .-o

Myöhemmin eräissä bileissä Klaara huomasi lehmän tappelen huutosakkilaisen kanssa. Vieraiden buuauksista päätellen lehmä ei ollut kovin hyvämaineinen kampuksella. Klaara alkoikin miettiä, kannattiko toisen neuvoja kuunnella, ettei joutuisi itse vastaavanlaiseen asemaan.

Veijarit kutsuivat tietenkin myös vanhempansa mukaan juhliin. Valio tutustui innoissaan lapsiensa kumppaneihin. Jonne katseli hymyillen, miten isä ja Kirsi tulivat hyvin toimeen keskenään. Ehkä perijän paikan saisi se pariskunta, joka tulisi parhaiten toimeen Valion kanssa!

Ää, suhdesotkuja tapahtuu ilman lehmiäkin. .-P Lehtori meni flirttailemaan Mariannelle Valion nähden, ja siitäkös pappa pahastui. Valio läimäytti lehtoria Mariannen seuratessa tilannetta sivusta.

Jonne ja Alvi eivät koskaan olleet tulleet erityisen hyvin juttuun äitipuolensa kanssa, ja nyt he saivat lisäsyyn vihata isänsä uutta vaimoa, kun tämä oli pettänyt Valiota.
"Miten saatoit tehdä tämän isälle?!" Alvi vaahtosi vihoissaan Mariannelle. Klaara yritti toppuutella veljeään, sillä hän jos kuka tiesi, ettei tilanne ollut niin yksinkertainen syytetyn osapuolen näkökulmasta.


Jonne koki melkoisen yllätyksen, kun hänen puheilleen saapui eräänä iltana tummaan asuun pukeutunut mies.
"Oletteko Jonne Veijari?" mies tiedusteli.
"Ky-kyllä", Jonne vastasi yrittäen peittää hermostuneisuutensa. Ennen kuin Jonne kunnolla tajusikaan, oli mies laittanut hänet rautoihin ja johdatti autoaan kohti.

Pelko muuttui kuitenkin iloksi Jonnen tajutessa, että häntä oltiin tultu hakemaan salaseuraan! Salaseuraan pyrkiminen oli kuulunut Jonnen suunnitelmiin alusta alkaen, sillä hän oli sattumoisin saanut vihiä, että salaseuran jäsenillä olisi käytössään varsin mielenkiintoisia vempaimia. Jos huhut pitäisivät paikkansa, saattaisivat asiat muuttua paremmiksi.

Kierreltyään jonkin aikaa salaseuratontilla Jonne löysi etsimänsä. Erään oven takaa paljastui autio huone, jonka keskellä oli puhelinpöytä. Eikä tämä ollut mikään aivan tavallinen puhelin, sillä sen avulla pystyi saamaan yhteyden viikatemieheen. Jos Jonne pelaisi korttinsa oikein, voitaisi kuollut äiti saada jälleen eloon. Soiton jälkeen kuitenkin ilmoitettiin, ettei Jonne tuntenut ketään kuollutta. Mitä kukkaa, kyllähän tuntee. >.-o Jonne ei halunnut luovuttaa, joten hän nappasi puhelimen tavaraluetteloonsa ja soitti sitten kyydin viemään hänet kotiin.

Seuraavana päivänä Jonne kutsui isänsä kylään. Valio oli hiukan masentuneen oloinen, varmaankin hänellä ja Mariannella oli ollut jotain riitaa. Jonne halusi ilahduttaa isäänsä ja antoi tälle edellisenä yönä varastamansa viikatemiespuhelimen lahjaksi.
"Soitat vain Viikatemiehelle ja saat pyytää Anelman henkiin herättämistä", Jonne ohjeisti.
"Onko tuollainen mahdollistakaan?" Valio pohti epäileväisenä mutta otti kuitenkin lahjan vastaan.

Kotiin päästyään Valio otti puhelimen esille paketista ja hiippaili hämärään yöhön. Sormet vapisten Valio näppäili numeroa ja jäi kuuntelemaan luurin toisesta päästä kantautuvaa möreää ääntä.
"Minulla on kyllä rahaa", Valio vakuutteli. Hän ja Marianne olivat käyneet töissä, ja rahaa oli saatu paljon varastoitua säästöön.


Kun ehdoista oli sovittu, ilmestyi Valion eteen valtava vihreä savupilvi. Mies säikähti aluksi, mutta vähitellen savun keskeltä paljastui vanha tuttu Anelma ilmi elävänä! Jopa syntymätön vauva vaikutti olevan yhä kunnossa.

"Voi Valio, tiesin että pelastaisit minut!" Anelma henkäisi halatessaan miestä.
"Rakastan sinua yhä, mutta olen nyt naimisissa toisen naisen kanssa, enkä halua luopua hänestäkään", Valio päätti tehdä heti nykytilanteen selväksi.
"Tiedän sen, olen haamuna liikkuessani kyllä nähnyt kaikenlaista ja olen perillä talomme tapahtumista. Haluan vain olla lasteni kanssa", Anelma selitti.

Muu talon väki oli jo nukkumassa, joten Anelman outo ilmetyminen voitaisi selittää perheelle vasta aamulla. Jonkin aikaa vanha pariskunta vain istui penkillä ja jutteli, mutta Anelmaa alkoi vähitellen unettaa.
"Voit nukkua lastenhuoneessa. Siellä on muutama vapaa sänky, kun vanhimmat lapset lähtivät yliopistoon", Valio selitti.
"Kiitos. Etkö sinä aio tulla nukkumaan?" Anelma ihmetteli.
"Ei minua vielä väsytä", Valio vastasi ja jatkoi keittokirjan selaamista.

Marianneen ihastunut lehtori oli Valiolle katkera, ja yöllä vanhus päätti tulla varastamaan Veijareiden sanomalehden.

Seuraavana aamuna oli Mariannella ihmettelemistä, kun hän kohtasi keittiössä toisen raskaana olevan naisen. Kumpikin silmäili toisiaan hiukan varuillaan.

Herättyään Valio valmisti oikein isolle porukalle juustokakkua, sillä hän oli kuullut sen mahdollistavan kaksosraskauden. Valio oli nimittäin laskeskellut, että hän tarvitsi enää neljä lasta toteuttaaksen kymmenen lapsen toiveen, ja nyt hänellä olisi tilaisuus saada kaikki kerralla, kun kaksi naista oli hänelle samaan aikaan raskaana. Juustokakkua liittyi syömään myös kylässä ollut Niina Terhakainen, joka myöskin on raskaana. Mahtaakohan nainen tykätä, kun tämän takia hänelle syntyykin kaksoset? .-D


Valio kutsui myöhemmin päivällä Jonnen kylään palauttaakseen taikapuhelimen. Se kuuluisi viedä takaisin salaseuratontille, ennen kuin joku tajuaisi sen puuttumisen. Jonne ilahtui kovasti nähdessään äitinsä jälleen elossa, ja toki myös Anelma oli iloinen siitä, että pystyi jälleen tapaamaan lapsiaan, vaikka nämä olivat ennättäneet jo aikuisiksi kasvaa.

Hahaa, olen jo kauan odottanut, että saan julkistaa tämän käänteen. .-D Anelman herättäminen oli sinänsä jännä juttu, että nyt hän ja Valio eivät ole enää naimisissa (koska Valio on naimissa Mariannen kanssa), mutta he ovat kuitenkin olevinaan sukua toisilleen. Romanttisia toimintoja nämä kaksi saavat edelleen tehdä, mutta pelehtiminen ei jostain syystä onnistu. Ensi osassa onkin sitten paljon vauvoja tulossa. x-) Nyt minä voisin mennä tiskaamaan..

Kysymys lukijoille:
Anelman henkiin herääminen oli...
Vaihtoehto 1: ... kiva juttu!
Vaihtoehto 2: ...hyi, ei näin pitänyt käydä!

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

Lehtorit ovat ainoa lehmiä pahempi piina yliopistolla! Lehmämaskotit ovat sentään monesti hyvännäköisiä, lehtoreissa on paljon ilkeitä turpajääriä :P

Whoa, Anelma heräsi henkiin! Ja lapsikin on (kait) kunnossa. Kunhan Marianne ja Anelma vain tulevat toimeen keskenään :)
Ja lapsia, paljon lapsia, kyllä *virnistää*
Ai niin, ajattelin vain ilmoittaa - Tabithalla on tällä hetkellä pelissä yhdeksän lasta, ja viime pelikerralla neitonen ramppasi aika ahkerasti vessanpönttöä kaulailemassa... ;D

Kasa kirjoitti...

Lehtoritkin osaavat tosiaan järjestää vaaratilanteita. .-D Jep, ja lisäksi rehtorit ovat usein vanhuksia, jolloin niitä ei saa pahemmin edes hyödynnettyä. .-/ Hyvin selvisivät kaikki henkiin herätyksestä. .-) Nyt kyllä lapsia tuleekin oikein kunnolla. .-D Ohoo, Tabbyllapa menee lujaa. .-D Hienoa, että se kymmeneskin lapsi on tulossa. ,-)