lauantai 12. lokakuuta 2013

Tässä olisi...

...teille viikonloppulukemista. .-) Ja osaan varsinaisesti liittymätön biisi lukumusaksi:


Aiemmat osat
Osa 20: Vanhoja tuttuja


Väen vähentyminen osakuntatalossa ei ilmeisesti vähennä sotkua. Porukka on nyt alkanut kunnon aterioiden sijaan elää pitsan voimin, ja pitsalaatikoita lojuu vähän joka paikassa. Jos sotku ärsyttää Orlando niin ala siivota.

Arh näiden kanssa. Kun yritän laittaa simit joogaamaan pihalle, niin eikös ne hetken päästä löydy peliä johtamasta. .-D Ihme pakkomielle aina mennä tuon pelin kimppuun kaikilla.. Jopa ikihikke Immanuel petti minut ja meni pelaamaan jättäen joogatreeninsä väliin.



Iivari oli saanut aloiteltua ensimmäistä liikettään viimeinkin! Iivari ylläpitää sievää lelupuotia, jonka pihalla on myös kaikkea kivaa tekemistä tontilla vieraileville simeille. .-) Jonne jäi kiinni itse teossa kun tuli leluja ostelemaan. .-D
"Oikeassahan sinä olet, en minä itselleni leluja ole hankkimassa vaan saimme lapsen Kirsin kanssa. Ja samassa talossa asuvat Alvi ja Sirkku saivat kolmoset!" Jonne juoruili yliopiston jälkeisestä elämästään.
Saija ei ollut uskoa silmiään, kun eräänä päivänä osakuntatalon pihalle ilmestyi hänen äitinsä Anelma, joka hylkäsi perheen Saijan ollessa vielä lapsi. Saija ilahtui äitinsä näkemisestä kovasti. Anelma asustaa nykyään tyttärensä Klaaran ja tämän miehen Kaapon kanssa saman katon alla, ja myös Klaara ja Kaapo ovat jälkikasvua saaneet. Anelman vauvamaha ei jäänyt tarkalta Saijalta huomaamatta, ja iloisena Anelma selitti tavanneensa uuden miehen, jonka nimi on Severi.


Varma kävi ahkerasti yritystontilla opiskelukiireistä huolimatta. Joskus hän lähti suoraan bileistä Siniperään jolloin työasuksi sai kelvata tooga-asu. Varman ahkerointi oli pantu merkille, ja palkinnoksi Varma oli saanut viimeinkin hyvät arvostelut lehteen ja kaikista parhaan yrityspalkinnon, joka nyt komeili liikkeen seinällä. Hyvät arvostelut kasvattivat liikkeen suosiota, ja tavaraa meni kaupaksi lujaa vauhtia. Varma ei meinannut pysyä menossa mukana, kun yhtä aikaa olisi pitänyt hoitaa kassaa, täyttää hyllyjä ja neuvoa liikkeeseen eksyneitä asiakkaita.

Kaikki loppuu aikanaan, niin myös yliopisto. Iivari ja Kaapo sekä perijäpari Varma & Orlando ovat nyt kituneet kampuksella neljä vuotta mutta viimein kaikki uurastus on ohi ja aikuisuuden ilot odottavat heitä. Taika tuli haikein mielin hyvästelemään kotiinlähtijöitä. Osakuntatalon asukeista oli tullut saman katon alla asuessaan ystäviä, vaikka he eri aikoihin opintojaan aloittelivatkin.

Marianne oli perijätontilla Varmaa ja Orlandoa vastassa. Vanhus toivotti nuoret tervetulleeksi. Salaa Marianne olisi toivonut perijäksi lellikkiään Piiaa, mutta hän oli kuitenkin iloinen siitä, että talon peri yksi hänen ja Valion lapsista eikä Anelman ja Valion.

Daniel elelee yhä kotosalla, sillä hänen tyttöystävänsä Lulu ei ole vielä valmistunut lukiosta, eikä Daniel uskalla lähteä yksin opiskelemaan, joten täällä hän nyt odottelee Lulua yhä. .-D

Varmaa hirvitti. Aluksi perijän paikan saaminen oli tuntunut mahtavalta kunnialta, mutta nyt Varmaa alkoi huolettaa, olisiko hänestä sittenkään tähän tehtävään. Varma tiesi, että jälkikasvun saaminen olisi perijälle välttämätön tehtävä, mutta nainen ei itse lastenhankinnasta ollut erityisesti mielissään, sillä äitiyslomat häiritsisivät hänen yritystoimintaansa. Nyt ei kuitenkaan voitu enää perääntyä, joten Varman ei auttanut muu kuin koota itsensä ja esittää vahvaa ja varmaa.

Manianne ahdisteli vasta opintojensa päättäneitä aikuisia jatkuvasti utelemalla, milloin häät pidettäisiin. Perhetavoitteiset vanhukset ovat mahdottomia patistamaan lapsiaan naimisiin ja lastenhankintaan. .-D

Ehkä Mariannen painostuksen takia tai omasta vapaasta tahdostaan Varma lopulta järjesti hääjuhlat. Varkaan viemän vihkikaaren tilalle ostettiin uusi, ja pian kaaren alla seisovaa hääparia piiritti utelias yleisö seuraamassa tarkasti sormusten vaihtoa.

Nyt kun Marianne oli saanut 1/6 lapsistaan naimisiin, kävi hän seuraavan kimppuun. Iivari sai pitkin hääjuhlaa vastailla äitinsä uteluihin tyttöystävistä ja naimisiin menosta. Iivari kuitenkin toppuutteli innokasta äitiään ja sanoi suoraan, että työ vei kaiken ajan seurustelusuhteilta. Moiset uutiset harmittivat Mariannea, hän kun kovasti toivoi kaikkien lastensa menevän naimisiin.

Hääjuhlien jälkeen Varma päätti käyttää hyvän vointinsa hyödyksi, joten hän jätti tuoreeen aviomiehensä yksin kotiin ja lähti yritystontilleen juhlamekko päällään. .-D

Hääyötä päästiin viettämään vasta aamulla, kun Varma palasi yritystontiltaan kotiin. Toistensa lumoissa oleva pari ei ollenkaan muistanut, että Daniel asusti Varman ja Orlandon makuuhuoneen viereisessä huoneessa, ja koulubussin saavuttua pojan oli kuljettava perijämakuuhuoneen läpi päästäkseen ulos.
"Anteeksi häiriö", Daniel jupisi hipsiessään muhinoivan parin ohi.

Orlando on saanut opiskeltua hyvin urapisteitään, mutta taidot eivät pääse käyttöön, kun mies ei ole löytänyt töitä. Nyt vasta tajusin, että Orlandolla on sama urahaave kuin Valiolla ja perijätontille tulee nyt sitten kaksi ihmekirjahyllyä, tylsää.

Aamupahoinvointia. Me tiedämme mitä se merkitsee ja Varmakin on oikeilla jäljillä. ,-)

Tuo yleissuhku on ärsyttävä, kun se mahdollistaa vieraiden tulon vessaan suihkun aikana ja sitten näillä on oikeus hätistää suihkussaolija pois noin vaan. .-P Orlando tuli kuitenkin avuksi ja urhoollisesti hätisteli vessaan eksyneen vieraain pois kylpyhuoneesta jotta Varma saisi suihkurauhan. .-)

Tätä osaa oli kiva kirjoittaa (silloin kun olisi pitänyt 3D-ohjelmointia tunnilla tehdä)! Noh juu, ei mulla muuta.

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

Joogaavia simejä pitää tosiaan vahtia tarkasti, ne karkaavat heti jos horjahtavat kerrankin.
Hienoa että Anelmakin kävi katsomassa Saijaa!
Yrityksen pyörittäminen saattaa tosiaan tarvita apua vaikkapa joutilaalta perheenjäseneltä, yksin siitä tulee nopeasti aika hästäystä. Mutta hyvinhän Varma näytti pärjäävän ;)

Takaisin kotiinkin näköjään päästiin. Toivottavasti perhetavoitteinen mummi sitten auttaa seuraavaa sukupolvea lastenhoidossa ;) Daniel-parka joutuu kestämään sisarensa ja tämän aviomiehen hellyydenosoituksia, heh *pahisilme*
Hipsinpä seuraavan osan pariin. ;)

Kasa kirjoitti...

Oho, sinäpä olet ollut vauhdissa ja kommentoinut moneen paikkaan, apua. .-D Jepsjoogaaminen on rasittavaa vahdittavaa, samoin kun radion luona jumppaaminen, kun simit niin salakavalasti keskeyttävät homman. .-D Jep, kotoa kutsumalla saa kätevästi ilmaista työvoimaa (eikä näiden tarpeet kulu niin nopeasti!), mutta jostaisn syystä olen yliopistolaiset laittanut yksin matkaan. .-D Eiköhän Mariannesta ole apua. .--) Haha, voi Danielia. .-D Hipsinpä minäkin samaan suuntaan. .-D