lauantai 19. lokakuuta 2013

Tiistaina kirjoitettu...

...osa on nyt teidän luettavissanne!

Aiemmat osat
Osa 22: Elämä liikkuu ei se voi seisahtua, kaikki muuttuu mutta antaa sen muuttua

Jostain iskelmäbiisistä vetäisin pari säettä osan nimeen. .-D


Eipä Orlando ehtinyt montaakaan päivää lääketiedeuralla viettää, kun oman alan töitä löytyi. Hyvästä koulutustasosta huolimatta Orlandon piti aloittaa alimmalta tasolta, sillä muutakaan työtä ei ollut tarjolla. Orlando suhtautui siihen kuitenkin positiivisin mielin: tästä on helppo kivuta ylöspäin. Mies ehti heti ensimmäisenä työpäivänä tutustua hiukan kummalliseen robotti-kollegaansa Seppå-Servoon.

Seppå-Servo osoittautui hyvin avuliaaksi, ja robottirupesi omatoimisesti hoivailemaan Harria, kun vauvan vaippa haisi tai maha murisi. Orlandon täytyi kuitenkin vahdata robotin tekemisiä jatkuvasti. Mitä jos peltiläjä saisi jonkin oikosulun tai menisi muuten epäkuntoon kesken vauvan hoidon?

Jäätyään eläkkeelle Marianne ei paljoakaan ollut pitänyt yhteyttä vanhoihin työkaveihinsa. Eräänä päivänä kuitenkin Mariannen entinen kollega saapui yllätysvierailulle. Marianne oli häpeissään, sillä hän muisti liiankin hyvin, miten mies oli heidän edellisellä tapaamiskerrallaan torjunut naisen romanttiset komennot. Tällä kertaa mies kuitenkin oli itse aktiivinen ja kertoi, ettei saa Mariannea mielestään. Vanha nainen oli onnensa kukkuloilla saadessaan kokea uuden romanssin entisen miehensä kuoleman jälkeen.


Ja nyt se meidän pieni Harrimme kasvaa vähän isommaksi! Naamapiirteet näyttävät tulleen suurimmaksi osaksi Orlandolta. .-)

Kävely oli Harrille aluksi todella vaikeaa. Pojan tasapaino meinasi pettää vaikka hän olisi tukea saanutkin. Orlandon ahkerasta opetuksesta huolimatta Harri päätti käyttää liikkumiseen kaikkia raajojaan pystyasennossa liikkumisen sijasta.

Monien Veijareiden suvun lapsien tapaan myös Harri tykkäsi karismapupulla leikkimisestä. Kyllä taaperona kelpaa, kun taitojen opiskelu käy leikistä!

Marianne hoiti yhä Harrin yöhoidot, jotta vanhemmat saivat nukkua. Marianne on kyllä ihme mummo, kun hänellä riittää energiaa olla valveilla sekä yöt että päivät. .-D

Harri kiintyi mummiinsa kovasti, sillä tämän kanssa poika suurimman osan ajastaan vietti vanhempien ollessa töissä. Marianne sai jopa kävelyä kammoavan Harrin kokeilemaan seisomista ja pienten askelten ottamista!

Harri on suosittu: taapero keräsi usein leikkiessään kylään tulleista simeistä yleisöä. Taapero jutteli reippaasti vieraiden kanssa, sillä poju oli vähän aikaa sitten oppinut puhumisen alkeet.


Niin se aika rientää ja Harri ehtii kokea toisen kasvun saman osan aikana. .-D Tuollainen lapsonen pojasta kasvoi. .-)

Harri oppi koulussa nopeasti lukemaan, ja tämän jälkeen talossa oleva kirjahylly oli Harrin tärkein vapaa-ajan viete. Innokasta poikaa kiinnostivat niin karisma- kuin mekaniikkakirjat, ja Harri oppikin paljon lukemalla.

Harri tuli loistavasti toimeen isän ja mummin kanssa, mutta jatkuvasti yritystontillaan ravaava Varma-äiti jäi vähän vieraaksi Harrille. Varma kävi kotona vain nukkumassa ja taas herättyään paineli jatkamaan bisneksiään. Onneksi pojalla on sentään muita välittäviä perheenjäseniä ympärillään.

Vaikka taloudessa on nykyään vähemmän väkeä, on yhden vessan ongelma silti yhä olemassa..

Varman aika kuluu edelleen suurimmaksi osaksi hänen lelupuodissaan. Marianne tai Orlando tuli joskus Varman avuksi kassaa hoitamaan, jolloin Varma saattoi keskittyä täysillä myymiseen.

Harri on kyllä ihanasti kiintynyt isäänsä. .-3 Koulubussista tullessaan poika viskasi läksykirjansa maahan rynnätessään halaamaan Orlandoa.

Marianne ja Harri valitsivat parhaan leikkipaikan.. Varmaan Alperttia ahdisti. .-D

Mariannen luona kävi paljon hänen kavereitaan. Vanhus oli kovin iloinen siitä, että ystävät muistivat häntä. .-)

Ystävät ennättivätkin sopivasti käydä tapaamassa Mariannea viimeisen kerra, Mariannen aika on nimittäin tullut täyteen. .-( Viikatemies saapui hulatyttöjen kanssa noutamaan vanhuksen mukanaan pois minun hallinnastani, nyyh. .-(

Semmoin surullinen lopetus tähän osaan. Opin juuri, ettei kotona kannata tehdä mitään, sillä jos saa kaiken valmiiksi liian aikaisin, ei tunnilla ole mitään tehtävää. .-D Ehtisinköhän mä kirjoittaa vielä toisen osan varastoon, ymm.. ,-)

Kysymys lukijoille:
Servot!
Vaihtoehto 1: +
Vaihtoehto 2: -

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

Aw shuu, nyt tuo biisi alkoi soimaan miun päässäni :D Ihan hyvä kappale sinänsä, mutta en ole tänä aamuna iskelmätuulella. Soitan outoja soittolistojani, ehkä aivoni siitä kesyyntyvät.
Hyvä että Orlando löysi unelmatyönsä, pohjaltahan sitä huipulle noustaan ;) Omassa pelissäni ei ole tällä hetkellä aktiivisia servoja, vain pari aktivoimista odottavaa. Vai löysi Mariannekin uuden romanssin... Good for her, I guess ;)

Taapero-Harri on kyllä söötti. Ja karismapupu on mielestäni hyödyllisin taaperoleluista, ilman urapalkintoja kun ei voi taaperoiän jälkeen saada sekä hupia että karismaa samasta esineestä ;) Hyvä että poika sentään oppi kävelemään ennen kasvamistaan, ei tarvitse koulussa kontata ennen yläastetta ;D (silloin se tulee luonnostaan kun repusta tulee painavampi). Nauroin kyllä tuolle leikkipaikkavalinnalle :D

Mutta jos saat kaiken aikaisin valmiiksi, tunnilla ehtii varastoida näitä, oder? :)

Kasa kirjoitti...

Haha, voi ei. .-D Minä sinua ahdistelen iskelmällä. .-D Vai sellainen aivojen kesytystapa! Jeps, se on jo paljon kun ehtii löytää unelmatyönsä, nyt tarvii vaan ylentyillä. .-) Veijareiden suvun perheillä taitaa pari Servoa olla palvelijana, ja on niitä sitten jokunen vielä aktivoimattakin. .-D Hyvä juttu tosiaan Mariannen kannalta. .-) Jep, karismaa kannattaa opetuttaa taaperoille juurikin tuosta syystä. .-) Tylsää, etteivät lapset saa karismaa muualta kuin urapalkinnoista. No juu, olisi vähän noloa ollut, jos Harri olisi vielä kouluun mennessäkin kontannut. .-D Aika huvittavan leikkipaikan Harri ja Marianne valitsivatkin. .--D Niiih, meneehän se niinkin!