perjantai 7. helmikuuta 2014

Jahas, nyt...

...sitä sitten jo on työpaikallakin sen verran vapaa-aikaa, että ennättää Veijareita kirjoitella.. .-D Työstän tässä tutoriaalivideoiden perässä hommia, että niinkin mielenkiintoista.. Ihmeen hyvin kyllä sujuu. .-D Muttaah, osaa kirjoittelin vähän vajain sormin, koska piti pidellä peukkuja yo-kokeessa olleelle Fikulle, joten jos sen takia ilmaantui jotain virheitä niin olkaa armollisia. .-D Varsinaista lukumusaa ei ole, mut radiosta soi nyt ihanaa Jukka Poikaa, joten..:



Aiemmat osat.
Osa 33: Lasten parasta ajatellen


Suskin toinen raskausaika tuntui paljon lyhyemmältä kuin ensimmäisellä kerralla, ja kesken Seijan synttärikakun syömisen Suski pudotti kakkulautasensa lattialle mahaansa pidellen. Seija seurasi tilannettä hiukan hätääntyneenä sivummalta, mutta kylässä ollut nainen vakuutteli, että Suskilla on kaikki hyvin, vaikka hän nyt kovaa huusikin.

Tällä kertaa syntyi hieman vaaleampi vauva, joka olikin tällä kertaa poika! Nimeksi oli tarkoitus tulla Uuno, mutta nimeämisen jälkeen painoin tosi nopeasti p:tä laittaakseni pausen päälle, niin eikös se tullut nimen jatkoksi, eli pojun nimi on nyt sitten Uunop, mutta ei anneta sen häiritä. .-D

Seijan huoneeseen tuli sijoitettua vähän kaikenlaista tavaraa, mille muualla talossa ei ollut tilaa. Villein väline lastenhuoneessa taitaa olla Harrin urapalkinto, sillä kun lapset alkavat harjoitella niin... Noh, ei se valehtelu ihan helppoa ole, kuten Harrikin sai todeta sähköiskun saatuaan.


Uunop oli kova sotkemaan vaippansa, joten vauvaa sai olla jatkuvasti kylvettämässä. Mielellään vanhemmat tietenkin pikkuista hoivasivat ja kylvettivät kerta toisensa jälkeen uudelleen ja uudelleen tietäen saman askareen olevan taas muutaman tunnin päästä edessä.

Uunop ilmaisi varhaisessa vaiheessa, ettei viihtynyt vieraiden sylissä. Kerta toisensa jälkeen vieraat huomasivat joutuneensa pulaan nostettuaan Uunop:n kehdosta, eikä vauveli rauhoittunut ennen kuin tutut vanhemmat tulivat lohduttamaan.

Hiukan pelokkaina Harri ja Suski päätyivät palkkaamaan vierastavan Uunop:n seuraksi lastenhoitajan, sillä vanhemmat halusivat molemmat käydä töissä. Heidän suuteksi yllätykseksekseen Uunop ja lastenhoitaja tulivat oikein hyvin toimeen keskenään. Ehkä Uunop tunnistaa lastenhoitomummin kädet kokeneiksi lastenhoidossa eikä pelkää. .-)


Seijasta tuli todella läheinen isänsä kanssa. Harri oli pihalla vastassa koulubussin kaartaessa Veijareiden tontille, ja kun Uunop oli saatu päiväunille, leikkivät Harri ja Seija yhdessä.

Suskin ja Harrin haaveena oli saada vielä yksi lapsi. Suski tökki jo nukkumaan ehtineen Harrin hereille illalla.
"Jos tulen raskaaksi nyt, ajoittuu se juuri sopivasti työni kannalta", Suski touhusi Harrin hieroessa unisia silmiään. Mies ei oikein käsittänyt, miksi Suskin piti aikatauluttaa aivan kaikki, jopa sopivat raskauspäivät.

Pian tuttu aamupahoinvointi ajoi Suskin jälleen pöntön eteen.

Suski sinnitteli heikosta olosta huolimatta ja yritti opiskella taitoja. Hän aikoi käydä töissä niin kauan kuin suinkin pystyi ennen äitiysloman alkamista. Simssi muuten luokittelee raskauden sairaudeksi, sillä Suski olisi sairaiden simien tapaan saanut ottaa tekemänsä lääkkeen, vaikaa hän ei muuten sairaana ollut. .-o

Eräänä päivänä Harri yllättyi Seijan astellessa masentuneena koulubussista.
"Mikä hätänä? Saitko huonon numeron kokeesta?" Harri kysyi polvistuen Seijan tasolle.
"Ei mitään sellaista", Seija vastasi vältellen isänsä katsetta. Harri tarttui Seijaa olkapäistö jaa ravisti hellästi.
"Nyt kerrot isälle, mikä sinut on onnettomaksi saanut", Harri määräsi.
"No... Yhdet luokkani tytöt varastivat salaisen vihkoni ja lukivat siellä olleita juttuja ääneen koko luokalle ja kaikki nauroivat. En kehtaa enää mennä kouluun", Seija nyyhkytti.
"Olipa typerää käytöstä. Mutta sinun ei enää tarvitse murehtia siitä, pääset nimittäin vaihtamaan koulua! Siis kunhan ensin lahjomme koulun rehtorin", Harri vakuutteli, jolloin Seija vähän piristyi.

Harri ei halunnut että hänen tyttärensä joutuisi kärsimään päivääkään kurjassa koulussa, päätettiin rehtorin vierailua aikaistetuttaa päivällä. Valitettavasti aikataulumuutoksia ei oltu huomioitu siivoamisessa, joten viimeisimmät roskat kannettiin roskikseen rehtorin jo seisoessa kärsimättömänä ovella.

"Päivää, anteeksi että jouduitte odottamaan", Harri tuli pahoittelemaan ja asettui seisomaan niin, ettei haiseva mehutiski ollut rehtorin nähtävillä. Harria nolotti, sillä hän joutui käyttämään työasuaan, sillä perheellä ei ollut vaatekaappia mistä juhla-asun saisi päälle. Onneksi Harrin tämän hetkinen rikollisuusuran puku oli suhteellisen sivistynyt.

Esitellessään taloa Harri äkkiä tajusi, ettei ollut käynyt suihkussa aiemmin töissä sattuneen takaa-ajokohtauksen jäljiltä, ja voimakas lemu leijaili miehen ympärillä. Harrin ei auttanut muu kuin toivoa, ettei rehtori haistaisi mitään esittelyn aikana.

Talon köyhähkön kalustuksen vuoksi esittelykierros ei paljoa pisteitä tuottanut, eikä kumpikaan vanhemmista ollut erityisen karismaattinen, joten pisteitä olisi saatava ruuasta. Suski oli parempi kokki, joten Harri tuli herättelemään päikkäreillä olevaa vaimoaan.
"Älä häiritse, olen raskaana ja väsynyt", Suski tuhahti.
"Mutta sinun on pakko! On kyseessä Seijan parempi tulevaisuus", Harri huomautti.

Lopulta Suskin ei auttanut muu kuin nousta kokkaamaan. Loppujen lopuksi parhaaksi rehtorin viihdyttäjäksi paljastui Seija, joka teki leso-leveilytempuillaan rehtoriin hyvän vaikutuksen. Pienestä säädöstä huolimatta rehtori hyväksyi Seijan kouluun!


Iltaan mahtui vielä Uunop:n kasvu tuomaan lisää kiirettä. Tällainen taapertaja pojasta kasvoi. .-)

Loppuun vielä Photoshopilla leikkimiseni tulos... .-D



Vielä tunti töitä, sit pitääkin kävellä pikakävelyllä asemalle ja toivoa että ehdin ajoissa junaan.. Toivottavasti liikennevalot ovat puolellani! Mut kivaa viikonloppua kaikille, mulla sellanen ainakin on toivon mukaan tiedossa, ku kotiin taas meen. .-)

Kysymys lukijoille:
Auttaako koulun vaihtaminen Seijaa?
Vaihtoehto 1: Kyllä!
Vaihtoehto 2: Ei..

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

Veijareillekin saatiin yksi Uuno! :D Seijan huoneessa näyttää tosiaan olevan vipinää. Whoa, pätevä lastenhoitaja - ihme on tapahtunut. Suskihan on tarkka aikataulustaan.
Onneksi Seija pääsi uuteen kouluun, jossa ei toivottavasti ole törppöjä luokkatovereita. Rehtori taisi huomata tytön innostuksen uuteen kouluun pääsystä :)
Hyvää viikonloppua sinnekin, mie menenkin säätämään Alumiinipurjeveneen kanssa ;D

Kasa kirjoitti...

Haha jep, itseänikin huvitti asia, varsinkin kun Uunop sai kasvopiirteitä aikas paljon isältään, joka ne puolestaan oli perinyt Orlandolta, jolla on sama naama kuin Uunolla. .-D Jep, hyvähän toisen on yrittää nukkua kun tikkataulu vetää vieraita puoleensa.. Kyllä, lastenhoitajien työhön saa harvoin olla tyytyväinen. .-D Jep, Suskilla oli useinkin pari vapaapäivää töistä peräkkäin, jolloin ajattelin, että siihen väliin saisi kätevästi raskauden tungettua ilman että jäisi töistä tappiolle + raskaana ollessa lomarahaa tulee vapaapäiviltäkin. .-D Seijalla kävi tosiaan tuuri yksityiskouluun päästessään, ehkä rehtori tosiaan havaitsi tytön innostuneisuuden, kun muuten vierailu meni vähän säädöksi. .-D Kiitoksia viikonlopun toivotuksista nyt näin maanantaina, kohtahan se uusi taas jo on.. .-D Oo, mäpä taidan käväistä sivullasi kyylimässä taas pitkästä aikaa, onko siellä jotain ennennäkemätöntä. .-D