tiistai 25. helmikuuta 2014

Lukemista Veijareiden...

...ystäville:

Aiemmat osat.
Osa 36: Aadolfin syrjintää


Seija ryhtyi heti tarkkailemaan päivittäin sanomalehden vapaita työpaikkoja. Uunop:tä ei lehden lukeminen kiinnostanut, mutta hän tuli usein siskonsa seuraksi lueskelemaan kirjoja.

Kirjoista kiinnostunut Uunop menestyikin hyvin koulussa. Seija tosin vähätteli pikkuveljensä menestystä väittäen, ettei Uunop pärjäisi yksityiskoulussa yhtä hyvin. Noh, pianpa se nähdään, sillä vanhemmat halusivat tietenkin myös nuoremmat lapset yksityiskouluun.

Harri on surkea kuntoilussa. Mieheltä kesti kamalan kauan saada jumppaamalla sopivasti kuntopisteitä, ja nyt kun hän viimein on joogausmahdollisuuden saavuttanut, mokailee raasu siinä koko ajan. .-/

Ylemmille luokille siirtyessä koulu kävi Seijalle entistä vaikeammaksi. Hän menestyi ehkä tiedeaineissa, mutta kielet olivat tytölle vaikeampia ymmärtää. Tympääntyneenä Seija rustasi tehtäviä jo aikoja sitten valmiiksi kouluhommat saaneen Uunop:n vieressä.


Taaperot on niin ihania tanssiessaan! Taas Aadolf onnistui jotenkin kasvamaan ilman kunnon kuvia.. No, naamakuva sentään on tällä kertaa tarjolla, tuollanen moppitukkainen lapsi Aadolfista kasvoi. .-)



Nyt kun nuorimmainenkin on kasvanut kouluikään, kutsuttiin yksityiskoulun rehtori taas kylään, jotta pojatkin pääsevät yksityiskouluun. Erityisen vaikutuksen rehtoriin tekivät Aadolfin pianonsoittotaidot, ja Suskikin oli ylpeä lahjakkaasta pojastaan. Lisäpisteitä tienatakseen Suski laittoi tarjolle ekspressoa, ja rehtori tarttui syöttiin! +10 pistettä! Illan lopuksi Veijareiden pojatkin oli lisätty yksityiskoulun opiskelijoiden listalle. .-)


Uunop ja Aadolf tulivat hyvin toimeen keskenään, ja usein pojat viettivätkin aikaa yhdessä. Aamuisin herättiin ja iltaisin mentiin nukkumaan samaan aikaan (samanlaisissa pyjamissa), ja leikit olivat tietenkin kahdestaan hauskempia.

Seija oli onnistunut löytämään töitä tiedeuralta, kun Suski oli työpaikallaan maininnut kotonaan olevasta reippaasta koehenkilön tehtävään sopivasta teinistä. Suhteilla saatu työ ei ihan tuntunut Seijan mielestä omalta, mutta oli se parempi kuin ei mitään. Pakko vielä mainita miten iloinen olen siitä, että Seija sai noin hienon asun kasvaessaan. .-D En jaksa yhteisötonteilla ravata vaatteiden takia..

Ei mitään muistikuvaa mikä tarkoitus tällä kuvalla olisi ollut. .--D Hmm, pitiköhän tässä sanoa, että Suski söi vielä raskauden jälkeenkin täyttäviä aterioita. Tai että Suskin lempiruoka on munakas, en tiedä! No, tulipa sentään jotain sanottua. .-D

Aadolf on löytänyt samatukkaista seuraa, ehee. .-D

Aadolfin täytyi ehdottomasti päästä lesoilemaan kaverinsa edessä, mutta Suski seurasi touhua hiukan huolissaan.
"Aadolf, et viitsisi riehua koulupuku päälläsi, se ei ole mikään urheiluasu", Suski huomautti.

Uunop:llä on synttärit! Vaikea tosin sanoa, onko hurraamisen kohteena synttärisankari vai keskellä huonetta joogaava Harri, jota monet tuntuvat myös katselevan..

Uunop kätki villit hiuksensa lippiksen taakse. Tavoitteeksi arpoutui perhe, ja Uunop haluaa lainvalvonta-uran huipulle!

Monen teinin tapaan Uunopkin aloitti uuden ikävaiheensa työnhakuhommilla. Suski olisi ollut valmis tarjoamaan pojalleenkin työtä laboratoriosta, mutta Uunop ilmoitti selkeästi olevansa kiinnostunut erilaisista urista kuin hänen vanhempansa.

Taas lapset ovat valehtelutuolin kimpussa. Harri kuitenkin huomasi Aadolfin puuhat ajoissa ja tuli tekemään niistä lopun.
"Sinä voit opetella luovuutta muillakin tavoilla, kuten maalaamalla tai pianoa soittamalla", Harri vinkkasi.

Perhetavoitteinen Uunop vietti edelleen mielellään aikaa pikkuveljensä kanssa, ja pojat olivat edelleen läheisiä ikävaihe-erosta huolimatta. Samanlaisiin pyjamiin ei tosin enää voitu pukeutua, kun aamutakkiasu jäi pieneksi Uunop:lle. .-D

Moikka! (Taas köyhä lopetus..)

Kysymys lukijoille:
Kumpi?
Vaihtoehto 1: Aadolf
Vaihtoehto 2: Uunop

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

Uunopin muffinsiessu on niin söötti :3 Ja olen samaa mieltä, taaperoiden tanssiminen on niin sööttiä :D Ja molemmat pojat pääsivät yksityiskouluun, hienoa! Itsekin olin juuri pelaamassa erään rehtorin visiittiä läpi, sielläkin päästiin läpi (tosin toisella yrittämällä mutta kuitenkin). Kyseisen perheen poika on muuten myös sisarpuolensa enopuoli, teen aina pelatessani hieman sukuspagettia... ;)

Se on aina hauskaa, jos simit saavat jo kasvaessaan hyvät vaatteet, jotenkin ilahduttavaa :D Mutta Harri, valehteluhan on paljon hyödyllisempi taito kuin pianonsoitto - ainakin jos pianonsoiton opettaja kysyy, onko viima viikolla tullut harjoiteltua :D

Kasa kirjoitti...

Jeeep, oon samaa mieltä, tykkään muutenki hirmuna noista Kyökki&kylppäri -kamiksen essuista, paljon kivempia kuin esim Kauppa aukin essuasut. .-D Se on aina niin ihana ylläri kun taapero on valinnut tanssahtelukäskyn omatoimisesti vessanpöntön sörkkimisen sijaan. .-D Tällä kertaa yksärikouluun pääsy kävi melko helposti, hienoa että sinäkin sait simisi yksityiskouluun. .-D Joskus joutuu tosiaan yrittämään kahdesti tuossa rehtorin lahjonnassa. .-P Haha, sukuspagetti. .---D No kyllä, todella ilahduttavaa jos kasvun yhteydessä saatu asu on hieno. .-D No joo, valehtelu on kyllä ehdottomasti hyödyllinen tapa luovuuden hankintaan. .-DD Kiva kun jaksat näihin vanhoihin osiin kommentoida. .-3