tiistai 24. helmikuuta 2015

Yllätyin lukaistessani...

...muutaman vanhan Veijareiden osan läpi kun huomasin loppukysymyksiin tulleen keskimäärin 4 vastausta/osa! Olen jotenkin ajatellut ettei Veijareita kovin moni lue, mutta yllätyin kyllä positiivisesti. .-) Mun täytyisi kyllä ottaa itseäni niskasta kiinni tämän kirjoittamisen kanssa, edellisestä osastakin on ikuisuus.. Veijareiden 2-vuotissynttäritkin ehti mennä ohi tuossa helmikuun alussa. Mun PITI kirjoittaa ekstrapitkä synttäriosa, mut unohdin ja en sitten jaksanut sitä jälkeenpäin tehdä. Mut nytpä pääsette lukemaan, ja nappaan lukumusaksi parhaillaan soivan kappaleen:


Aiemmat osat
Osa 44: Sovinto



Tajusin että koska Harri kuoli, olisi myös Suskin loppu lähellä. Laitoin mummelin heti töistä tulemisen jälkeen juomaan elämänlitkua, sillä en halua että sim kuolee ennen kuin on ehtinyt toteuttaa elämäntavoitteensa.

Ukin kuolema vaikutti edelleen varsinkin perheen lapsiin. Tuula oli ulkoisesti enemmän romuna, ja tyttö uskoutui lelunallelleen mieltäpainavista asioista. Sivummalta siskonsa puuhia seuraava Sonja pilkkasi siskoaan nössöydestä.

Tuulan poistuttua paikalta Sonja kuitenkin murtui. Suru oli surtava pois, vaikka halusikin esittää kovaa.

Nallesta tuntui tulleen kaikkien lasten tukihenkilö vaikeina hetkinä. Aww mä tykkään tästä kuvasta. .-3

Sonja halusi muuta ajateltavaa surkuttelun sijaan ja suuntasi ulkona olevalle mehunmyyntitiskille. Ikävä kyllä asiakkaita ei yöaikaan liiku kovinkaan paljoa, joten Sonjan ei auttanut muu kuin siivota kulahtaneet mehut ja painua nukkumaan,

Lasten nukkumisesta ei kuitenkaan tullut mitään, sillä Jutta piti melua lastenhuoneessa. Pikkuinen ei suostunut menemään unille kun ukki ei ollut nukuttamassa.
"Voi sinua. Auttaisikohan pieni yöpala nukahtamiseen", Suski pohdiskeli.

Lopulta Jutta simahti kehtoonsa, mutta nyt Sonja ja Tuula eivät puolestaan saaneet nukuttua.
"Meilläkin on nälkä", Sonja selitti, jolloin Suskin täytyi lähteä valmistamaan ruokaa kaksosillekin.

"Täältä tulee isoäidin herkkulättyjä", Suski tiedotti jakaessaan lautasia pöytään. Hän toivoi etteivät kaksosten vanhemmat saisi tietää herkkuhetkestä keskellä yötä, sillä he tuskin innostuisivat. Kaksoset istuivat vaitonaisina tuijottaen eteensä. He eivät halunneet riidellä aikuisten kuullen, joten oli helpompi olla hiljaa.

Suski ilmoitti lähtevänsä nukkumaan, jolloin tytöt jäivät kahdestaan. Kumpikin mutusteli lättyään vaitonaisena, kunnes Sonja puhkesi puhumaan.
"Meidän täytyy lopettaa riitely. Tarvitsemme toistemme tukea nyt kun ukki on kuollut", Sonja selitti.
"Sopii minulle. Saat anteeksi aiemman käytöksesi", Tuula lupasi.

Sovinto teki kaksosten väleille ihmeitä, ja lapset palasivat sovussa makuuhuoneeseensa ruuan jälkeen. He jopa toivottivat toisilleen hyvää yötä kivutessaan sänkyihinsä!

Unirauha ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun kehdossa ollut Jutta puhkesi taas parkumaan ja herätti juuri nukahtaneet kaksoset.
"Ei oo todellista", Sonja raivosi. Tänä yönä nukkumisesta ei tullut mitään.

Kyllä minäkin hämmästyisin jos kirja sylkisi saippuakuplia. .-D

Taavi joutui lelujen rakennuspuuhiin, sillä tarvitsin rekvisiittaa Sadepäivän (nyt jo poistettuun) lastenhuonehaasteeseen. Näette lopputuloksen vähän myöhemmin täällä. Ihan mielellään Taavi tuntuu noiden lelujen parissa puuhastelevan. .-)


Tuulalla taitaa olla parempi tilannetaju kuin siskollaan, kun hän ajoittaa mehumyynnin päivälle. Kylässä sattui poikkeamaan myös Aadolf(?? onko toi ees Aadolf, kamala kun en muista .--D Tossa se on ainakin teini vaikka sen pitäisi olla jo aikuinen, kivakuoonjärjestnykuvatoikein.), jota Suski kävi tervehtimässä.

Seija ja Taavi ovat ihmeen hellyydenkipeitä tietotavoitteisiksi. Jommalle kummalle tulee ihan yllättäen suutelutoiveita, ja täytyyhän niitä toteuttaa. En oikein muuten jaksa laittaa aviopareja flirttailemaan ym. keskenään ilman toivomista. Joo nää selitykset on outoja. .-D

Joskus asiat vaan on tehtävä vaikeimman kautta. Olisi varmaan mukavampaa työskennellä siivooja, jos avaisit sen suihkukopin oven etkä työntyisi siitä läpi. Ellei siivooja ole jokin haamu joka pääsee pintojen läpi. .-D

Veijareiden suku on kuuluisa yksityiskoulutaustastaan, joten nyt on aika hankkia nuorempikin sukupolvi parempaan kouluun. Perheelle tutuksi tullut Visa saapui paikalle, ja puhetehtävät itselleen varannut Suski tervehti rehtoria tuttavallisesti. Vanhus oli panostanut ja kiskonut ylleen sinisen juhlapukunsa näyttääkseen edustavammalta.

Kesken esittelykierroksen Suski päätti pistää pientä flirttiä peliin.
"Sovitaanko että annan sinulle kuolemani jälkeen perintöä, ja sinä tulet joskus jonkun sukumme jäsenen puolisoksi, ja näin saamme rahat kierrätettyä takaisin tänne?" Suski suunnitteli. Rehtori oli vähän kummissaan, mutta ei pistänyt flirttailua pahakseenkaan.


Rehtorin vierailuun sisältyi myös Jutan synttärit. Saadaanpa kätevästi kaikki tytöt samalla kertaa yksityiskouluun. Piirteiltään Jutta muistuttaa hyvin paljon vanhempia sisariaan.

Talo ei tehnyt rehtoriin kovin hyvää vaikutusta, joten tarjolle laitettiin vähän kahvia, ja rehtori tarttui syöttiin suunnitelmien mukaan. ,-)

Suski halusi pelata varman päälle ja alkoi valmistaa maksimoutuja ruuanlaittopisteitään hyödyntäen vaativinta ruokaa, hummeria. Rehtori odotteli taustalla vesikielellä herkkuaterian valmistumista. Ilta päättyi hyvin, ja kaikki lapset pääsivät yksityiskouluun!

Tämä Veijareden kirjoittelu on ihan mukavaa kun vaan jaksaa aloittaa. .-D Odottelen kyllä jo että saataisi kiinni sitä sukupolvea jolla tällä hetkellä pelaan, mutta siinä taitaa vielä kestää.. Täytyy yrittää aktivoitua tämän kirjoittamisen kanssa, jos ei muuten niin edes tunneilla koulussa. ,-D Opettajat tietää jo muutenkin että bloggaan tunneilla, niin ei tarvitse tehdä sitä edes salaa.. Mut mä jatkan nyt hiihtolomani viettelyä, heips!

Kysymys lukijoille:
Mehutiski?
Vaihtoehto 1: +
Vaihtoehto 2: -

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

Olet kiltti simeillesi kun jaksat toteuttaa elämäntoiveita, itse yleensä keskityn vain kuvaamiseen ja puolisonmetsästykseen. Mutta tuo nallehalikuva on tosiaan söötti :3 Ja hienoa että kaksoset tekivät sovinnon :)
Et ole ainoa joka ei jaksa laittaa aviopareja flirttailemaan "tarkoituksetta", itselläni se on joko kuvaustarkoituksiin tai "oho, miten teidän välinen suhde on jotain 70 pistettä".
Suski onkin ovela vanha rouva, kun saa noin avustettua lastensa yksityiskouluun pääsemistä. Kasvanut Jutta on nätti :)
Hauskaa oli taas lukea Veijareita, kiva jos kirjoittaminenkin maistuu taas :)

Kasa kirjoitti...

Tietysti elämäntavoitteet pitää toteuttaa (tai ainakin yrittää), myös tarinaperheillä. Yleensä en sorru elämänlitkun käyttöön, mutta nyt Suski uhkasi kuolla liian aikaisin. Ahkerasti yritetään saada simit elämäntavoitealoilleen myös Iloliemessä ja Taikapölyssä, mutta kuvaukset kyllä tosiaan vie aikaa siellä enemmän. .-D Juu, täytyi luoda sopu kaksosten välille kun inhoan riidassa olevia sisaruksia. .-D Haha, tuollaisiin lukemiin saattaa mullakin pelatessa laskea pariskuntien suhdelukemat. .--D Sit ihmetyttää että noh, miksei teillä ole pelehdystoimintoa. .-D Suskilla on kyllä omat konstinsa rehtorin viihdyttämisessä. .-D Varmaan eka kerta kun kokeilin flirttailua rehtorille. Hauskaa että tykkäsit, ja joo, oon nyt kirjoittanut julkaisukuntoon jo useamman osan valmiiksi. .-D Että kirjoittaminen innostaa taas. .-D