tiistai 12. toukokuuta 2015

Joo, mä...

...tiedän ettei nyt oo joulu mutta tää biisi vaan on niin ihana että sitä voi kuunnella mihin vuodenaikaan tahansa, vai mitä? ,-) Kuunnelkaapa Veijareita lukiessanne:


Aiemmat osat.
Osa 55: Miehiä, musiikkia ja töitä


Sonja ei ollut löytänyt urapisteiden opiskelun lisäksi mitään varsinaista harrastusta, mutta tiede- ja kuntoilu-innostus kasvoi samaa tahtia kun Sonja opiskeli uusia taitopisteitä. Ennen kuin nainen huomasikaan oli hänen käteensä tökätty jäsenkortteja salaisille harrastustonteille ja hänet oli ylipuhuttu tilaamaan kaikenlaisia lehtiä.

Kulkukoirat tykkäsivät käydä tervehtimässä yksinään tähtiä teleskoopilla tutkivaa Sonjaa öisin, ja mielellään Sonja leikki eläinten kanssa. Siinä nousi oikeastaan jopa koirakuume, mutta Sonja ei voinut ottaa lemmikkiä hoiviinsa vielä heikon rahatilanteen vuoksi.

Sonja säikähti huomattuaan kumoon potkitun roskiksen. Hän ei tietääkseen ollut saanut vihamiehiä uudessa naapurustossa, mutta moinen pisti silti miettimään, sillä hänen muu perheensä oli menehtynyt mustasukkaisen kilpakosijan vuoksi. Sonja toivoi että asialla olisi ollut vain joku angstiteini eikä tihutyön tekijällä olisi mitään Sonjaa vastaan.

Rahatilanne oli heikko, joten Sonjan oli pakko hakea muitakin töitä kuin unelma-alaansa lainvalvontaa. Lopulta Sonja sai paikan politiikka-uralta, vaikka ala vaatikin paljon sellaisia taitoja mitä Sonja ei ollut opiskellut. Hyvä hätätyö se ainakin olisi siihen asti että sonja pääsisi poliisivoimiin.

Sonjalla sujui oikein mukavasti politiikan parissa, ja hän sai heti ystäviä työtovereidensa joukosta. Hänen parhaimmaksi ystäväkseen kohosi mukava Sakke, joka lupasi suostutella pomoa antamaan isompaa palkkaa Sonjalle.


Sonja ja Sakke alkoivat viettää paljon aikaa työn ulkopuolella, ja Sakke pyysikin Sonjaa usein kaupungille. Sonjaa mietitytti hieman, oliko kyseessä pelkkä retki vai kenties treffit, sillä seurueeseen ei kuulunut muita Saken ja Sonjan lisäksi. Olihan Sakke ihan söpö, mutta Sonja ei tiennyt olisiko valmis parisuhteeseen miehen kanssa.

Sakke teki kuitenkin yllättävän katoamistempun, ja eriskummallisen tilanteesta teki se, että hänen lautasensa jäi leijumaan paikoilleen. Sonja päätti syödä Sakenkin lentävän annoksen, ettei rahaa menisi hukkaan.

Syötyään Sonja suuntasi ovelle lähteäkseen kotiin, mutta sitten hänen katseensa nauliintui mukavan näköiseen miekkoseen. Jokin tässä simissä sykähdytti Sonjaa aivan erilaisella tavalla, ja Sonja mietti sydän kivaasti pamppaillen uskaltaisiko mennä miehen juttusille.

Hetken mielijohteesta Sonja juoksi miehen kiinni. Kaksikko esittäytyi ja miehen nimeksi paljastui Nikke. Sonja pisti vähän epäröiden flirttiä peliin, mutta rentoutui pian kun Nikke vaikutti olevan jutussa yhtä lailla mukana. Niken piti kuitenkin pian lähteä, mutta kaksikko sopi pitävänsä yhteyttä.

Kotona Sonja tarkkaili sähköpostiaan Niken yhteydenottamisen varalta. Samalla tuli vilkaistua myös vapaiden työpaikkojen tilanne, ja Sonja ei voinut olla riemuitsematta kun tarjolla oli viimein vartijan paikka lainvalvonta-alalta. Hiukan Sonjaa harmitti ettei häntä nostettu korkeampaan asemaan heti, mutta kyllähän tässä vielä ehtisi.

Kulkukoirat olivat jättäneet vierailunsa merkiksi kuoppia Sonjan tontille. Kuopan täyttämisen sijaan Sonja päätti vähän jatkaa kaivelua, ja yllätyksekseen hän löysi Twikkii-saaren salatontin kartan. Sonja pisti kartan säilöön ja päätti, että tuolla pitäisi joskus käydä.

Kun Nikestä ei ollut kuulunut mitään pariin päivään, päätti Sonja ottaa ohjat omiin käsiinsä ja pyytää miestä itse ulos. Tervehdys oli varsin läheinen siihen nähden että kaksikko tapaa kasvokkain vasta toista kertaa, mutta ilmeisesti se vain on merkki siitä että nämä kaksi on luotu yhteen!

Kaksikon tanssahdellessa hiljalleen pimenevässä illassa Sonja oivalsi pitävänsä tanssimisesta. Mukavien treffien lisäksi Sonja oli löytänyt illan aikana viimein mieluisan harrastuksen, jeij.


Sonja halusi panostaa harrastukseensa, ja hankkikin heti taloonsa sopivia välineitä. Musiikin mikauskapine jäi tosin heti vähemmälle huomiolle, ja Sonja päätti keskittyä pelkästään tanssimiseen. Hän halusi erikoistua balettiin, ja alkoikin treenaamisen sijaan hankkimaan kuntopisteitä balettia tanssimalla.

Uuden työn kanssa sujui hyvin, ja sai vaihtaa työpaitansa väriä aina ylennysten mukaan. Työasiat oli saatu kuntoon, ja nyt Sonjan huolenaiheena oli kumppanin löytäminen. Nikke ei ottanut taaskaan mitään yhteyttä, vaikka Sonja kuinka tiiviisti puhelinta kyttäsi.


Musiikin ja tanssin harrastaminen oli tuonut uusia ulottuvuuksia Sonjan elämään. Nyt hän saattoi lähteä hetken mielijohteesta ystäviensä kanssa laulamaan karaokea yhteisötonteille, tai viihdyttää vieraita breikkaustaidoillaan.

Ensi osassa sitten selviää Sonjan tuleva puoliso! Jännittäkäämme ottaako Nikke ajoissa yhteyttä vai korjaako innokkaampi Sakke Sonjan talteen. .-D

Kysymys lukijoille:
Kumpi työ sopii Sonjalle paremmin?
Vaihtoehto 1: Politiikka
Vaihtoehto 2: Lainvalvonta

2 kommenttia:

Jade Essence kirjoitti...

Toivottavasti Sonja tosiaan saa olla rauhassa Minnoilta sun muilta uudessa asuinpaikassaan, ekä kulkukoira olisikin ollut syypää kaatuneeseen roskikseen?
Onneksi mies- ja työrintamalla menee selvästi paremmin, kun Nikke vaikuttaa siltä kuuluisalta rakkaudelta ensisilmäyksellä, vaikka Sakke olisikin ehkä myös ollut kiinnotunut :3 Mieluisa harrastuskin vielä löytyi, Sonjallahan menee hyvin!
Ja itsellä meni myöhään kommentin lähettäminen, hups. Pitäisi olla jo sohvan pohjalla terv. Jade joka ei jaksa laittaa lakanoita vuoteeseensa :3 No, huomenna virkeämmin ;)

Kasa kirjoitti...

En itse yhtään muista mikä roskiksen oikeasti kaatoi, mutta kulkukoira kuulostaa uskottavalta selitykseltä. .-D Sonjalla menee tosiaan nyt hyvin kun unelmatyö löytyi ja miesseuraakin olisi tarjolla jopa kaksin kappalein. .-D Mä kyllä aika paljon avitin Sonjaa miehen valinnassa kun itellä oli selkeä lemppari, mutta siitä myöhemmin lisää. ,-D Ja joo, harrastuskin löytyi viimein! Noiden simien lempiharrastusten löytämisessä kestä välillä.. Hehe, mäkin täällä vielä kukun valveilla vaikka sänky odottaisi lakanoiden kera, mut kun huomenna ei oo mulla koulua niin en turhaan kiirehdi nukkumaan. .-D Sohvalla on hyvä nukkua. ,-3